فناوریسخت افزار

گوگل تنسور معرفی شد، هرآنچه که از پردازنده جدید گوگل باید بدانید

گوگل امروز طی مراسمی از اولین پردازنده موبایلی خود با نام گوگل تنسور رونمایی کرد. این پردازنده که قدرت هوش مصنوعی خارق العاده‌ای دارد قرار است به خانواده پیکسل ۶ قدرت ببخشد.

گوگل امروز به صورت رسمی از نسل جدید گوشی‌های خود با دو عضو پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو رونمایی کرد. این گوشی‌ها اولین پرچم‌داران واقعی گوگل هستند که با قابلیت‌های بی‌نظیر و قیمت شگفت انگیز راهی شده‌اند. همچنین این گوشی‌ها اولین محصولاتی هستند که پردازنده اختصاصی گوگل مجهز شده‌اند. این پردازنده گوگل، تنسور نام دارد و قرار است در این مقاله به معرفی ویژگی‌های شاخص آن بپردازدیم.

البته در حال حاضر خود گوگل نیز تمایلی به ارائه اطلاعات تکمیلی این تراشه ندارد. به طوری که کل اطلاعات منتشر شده از سوی گوگل تنها در ۱۸ خط خلاصه می‌شود. اما به لطف رسانه Engadget ما متوجه شدیم که ما با یک پردازنده ۵ نانومتری ساخت سامسونگ طرف هستیم.

معماری CPU گوگل تنسور متشکل از سه خوشه توسط هسته‌های آرم هستند. یکی از این خوشه‌ها مجهز به دو هسته بزرگ Cortex-X1 با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز هستند. خوشه میانی نیز از دو هسته Cortex-A76 با فرکانس ۲.۲۵ گیگاهرتز تشکیل شده است و خوشه دیگر به چهار هسته کم مصرف Cortex-A55 تجهیز شده‌اند. گوگل تنسور همچنین از ۲۰ هسته Mali-G78 برای انجام پردازش‌های گرافیکی برخوردار است.

آنچه گوگل می گوید این است که تنسور با Google Research طراحی شده است که به آن امکان ساخت یک پلت فرم AI/ML را داده. در واقع تنسور تجربیات جدیدی را مانند Motion Mode, Face Unblur، حالت تقویت گفتار برای فیلم‌ها و قابلیت HDRnet که نیاز به ML پیشرفته دارد به ارمغان می‌آورد.

گوگل تنسور

گوگل تنسور از دقیق ترین تشخیص خودکار گفتار که تا کنون توسط گوگل منتشر شده است استفاده می کند و برای اولین بار می تواند از یک حالت و با کیفیت بالا حتی برای برنامه‌های طولانی مدت مانند Recorder یا Live Caption بدون تخلیه سریع باتری استفاده کرد. تنسور همچنین قابلیت ترجمه زنده را در پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو فعال می کند و برنامه‌های چت مانند Messages و WhatsApp امکان ترجمه مستقیم را فراهم می‌کنند. ترجمه زنده همچنین در رسانه‌هایی مانند ویدیوها با مدله‌ای گفتار و ترجمه روی دستگاه کار می‌کند. نکته قابل توجه این است که مدل جدید ماشین ترجمه عصبی روی دستگاه تنها کمتر از نیمی از قدرت تنسور را مصرف می‌کند.

به لطف هوش مصنوعی خارق العاده تنسور، پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو پیشرفت محسوسی را در بخش دوربین تجربه کرده‌اند. گوگل همچنین با استفاده از پردازنده Titan M2 و هسته امنیتی Trust Zone مبتنی بر TrustyOS در تنسور، بیشترین لایه‌های امنیتی سخت افزاری را در بین گوشی‌های حال حاظر دارد.

هسته امنیتی گوگل تنسور یک سیستم فرعی جدید مبتنی بر CPU است که با تراشه امنیتی Titan M2 کار می کند تا از اطلاعات حساس کاربر شما محافظت کند. آزمایشات آزمایشگاهی امنیتی مستقل نشان داد که Titan M2 می تواند در برابر حملاتی مانند تجزیه و تحلیل الکترومغناطیسی ، خرابی ولتاژ و حتی تزریق خطای لیزری مقاومت کند.


منبع: GSMARENA

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا