بررسیسخت افزار

راهنمای بازی: sRAM یا dRAM، کدام‌یک برای بازی مناسب‌تر است؟

در این آموزش به‌بررسی و مقایسه‌ی اصلی‌ترین انواع رم یعنی sRAM و dRAM، و عملکردشان در بازی و امورات روزانه خواهیم پرداخت.

حافظه‌ دسترسی تصادفی یا رم (RAM)، حافظه‌ی کوتاه‌مدتی‌ست که در بسیاری ‌از فرآیندهای درحال پردازش، و پس‌زمینه دستگاه‌تان دخالت دارد. بدون RAM، تمامی برنامه‌ها، و فایل‌های‌تان از دسترس شما خارج ‌می‌شوند. از طرفی، حافظه‌ دسترسی تصادفی یا رم (RAM)، به‌عنوان یک عنصر مهم سخت‌افزاری هم نقش تعیین‌کننده‌ای در پردازش و محاسبات مر‌تبط‌ با چند وظیفگی دارد. RAM، اغلب به ‌عنوان حافظه‌ای شناخته می‌شود که درصورت قطع ‌شدن جریان برق، تمامی داده‌ های خود را از دست می‌دهد. چنین ویژگی بهRAM، این ‌توانایی‌ را می‌دهد که به‌صورت فعال، منحصرا درگیر پردازش‌های مرتبط‌ با زمان حال باشد.

راهنمای بازی: sRAM یا dRAM، کدام‌یک برای بازی مناسب‌تر است؟

sRAM یا dRAM، مسئله این است!

تفاوت‌های میان sRAM و dRAM، در ۶ دسته‌بندی قابل بحث است: محل ذخیره‌سازی داده‌ها، نیاز به به‌روزرسانی‌های مکرر، سرعت، قیمت، رده‌ی دستگاه‌های مورداستفاده و موارد مورداستفاده. اولین تفاوت مربوط‍‌به محل ذخیره‌سازی داده‌هاست؛ جایی‌که در آن sRAM از ترانزیستورها، و dRAM از خازن‌ها استفاده می‌کند. به‌علت استفاده‌از ترانزیستورهاست که‌در sRAM نیازی‌به به‌روزرسانی مکرر جهت حفظ سلامت داده‌ها نداریم. سومین تفاوت مربوط‌ به سرعت انتقال و جا‌به‌جایی داده‌هاست، جایی‌که sRAM برتری خودرا باافتخار اعلام می‌کند این‌جاست‌که این برتری، به‌ بهای قیمت به‌ مراتب بالاتر تمام می‎شود. وباز هم دقیقا به‌همین علت است‌ که، میزان بیشتری ‌از sRAM در دستگاه‌های پرچمدار، به‌صورت حافظه‌ی کش، استفاده می‌شود.

sRAM

dRAM

ترانزیستورها خازن‌ها
نیازی‌به به‌روزرسانی‌های مکرر ندارد نیازی‌به به‌روزرسانی‌های مکرر دارد
سریع‌تر کندتر
گران‌تر ارزان‌تر
دستگاه‌های بالارده دستگاه‌های پایئن‌رده
حافظه‌ی کش حافظه‌ی اصلی

sRAM یا dRAM، بالاخره کدام؟

پاسخ‌ دادن به‌این سوال هم ‌از جهتی راحت، و هم‌از جهتی سخت و پیجیده به‌نظر می‌رسد. هرچند نمی‌توان برتری‌های بی‌ چون و چرای sRAM را انکار کرد، اما در‌هرحال این تامین‌کنندگان هستند که مشخص می‌کنند از چه‌نوع حافظه‌ای در طراحی، و توسعه‌ی محصولات ‌شان استفاده کنند. در واقع، به‌ این صورت است که‌ از sRAM اغلب به‌صورت حافظه‌ی کش استفاده می‌شود. در پایان شما را به‌خواندن آموزش قبلی‌مان در «آی‌تی ورا»، یعنی vRAM که ‌به‌نوعی یکی ‌از اشکال sRAM محسوب می‌شود؛ دعوت می‌کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا