7 نکته امنیتی ساده برای تضمین امنیت در گوشی اندرویدی شما
شما میتوانید به آسانی امنیت در تلفن همراه خود را افزایش دهید. در این مقاله با راه حل های حفاظت از اطلاعات شخصی خود در برابر دیگران آشنا میشوید.
امنیت در سیستم عامل اندروید
تمام زندگی شما در این لوح شیشه ای مشکی ای که در دستانتان گرفته اید قرار دارد! از ایمیل ها و پیام های خصوصی گرفته تا عکس ها و فیلم های ارزشمندترین لحظاتتان، همه آن ها در این لوح دیجیتال قرار گرفتهاند. با این حال، شما وقت کافی برای اطمینان از امنیت اسرار خود به صورت مطلوب، در تلفن همراهتان نمیگذارید. این که سالیان زیاد است که تلفن همراه خود را خریداری کرده یا به تازگی آن را تهیه کرده اید تفاوتی ندارد.
برای حفاظت از حریم خصوصی در تلفن همراه، روش های مختلفی وجود دارد که باید آنها را مدنظر قرار دهیم. علاوه بر داده هایی که به واسطه عملیات و رفتارهایی که در گوشی انجام میدهید جمع آوری میشود، راه هایی برای حفاطت از دسترسی فیزیکی، توسط افراد اطراف شما وجود دارد که هر دو به یک اندازه حائز اهمیت میباشند و راه های ساده ای برای حفاطت از هر دوی آن ها نیز وجود دارد.
قبل از این که به راه های افزایش امنیت تلفن همراه ورود کنیم، باید بدانیم مساله اصلی گوگل است. این غول فناوری مالک و توسعه دهنده ی سیستم عامل اندروید است. در حالی که بزرگترین جمع کننده ی اطلاعات نیز میباشد. مدل کسب و کار این شرکت مبتنی بر کسب درآمد از طریق ترغیب کاربران به کلیک کردن بر روی تبلیغات است. و اطلاعاتی که شما در اختیار آن میگذارید، می تواند در این امر به گوگل کمک کند. اطلاعات جمع آوری شده از طریق سیستم عامل اندروید نیز میتواند در این امر سهیم باشد.
بنابراین اگر به دنبال حریم خصوصی بیشتر درباره کارهای روزمره ای که در تلفن خود انجام میدهید هستید، ممکن است بخواهید مهاجرت به iOS را مد نظر قراردهید(سخن مترجم:خیلی فرقی هم ندارد!).با این حال، این بدان معنی نیست که هیچ راهی برای بهبود حریم خصوصی در تلفن همراه وجود ندارد.
اصول اولیه امنیت را به درستی رعایت کنید
رعایت کردن اصول اولیه، اولین اقدامی است که باید انجام دهید. این ها اصولی است که سالیان زیادی افرادی که در دنیای امنیت و حریم خصوصی مشغول به فعالیت هستند به مردم رعایت آن ها را پیشنهاد میکنند. به احتمال زیاد، در حال حاضر شما آن ها را میدانید و امیدواریم که آن ها را انجام داده باشید. اولین خط دفاعی برای جلوگیری از دسترسی به تلفن همراه شما توسط شخص دیگر، استفاده از قفل صفحه میباشد. پین یا رمز عبور بهتر از الگوهای کشیدنی میباشد.
فراتر از آن، شما باید از یک نرم افزار مدیریت رمز عبور برای ایجاد دسترسی یکتا برای همهی اکانت های آنلاین خود استفاده کنید. و تا جایی که میتوانید از فعال بودن روش احراز هویت دو مرحله ای، برای حساب های آنلاین خود مطمئن شوید. هر دوی آنها راحتی هک کردن حساب شما با استفاده از اطلاعاتی که قبلا از شما نشر پیدا کرده است را کم میکند.
آپدیت اتوماتیک نرم افزار باید برای جلوگیری از ایجاد اشکال یا نقص امنیتی توسط کد برنامه هایی که در تلفن همراه شما اجرا میشود روشن باشد. برای برنامه ها، این امکان در تنظیمات فروشگاه پلی قابل فعال سازی است. همچنین برای سیستم عامل در تنظیمات گوشی بسته به نوع تلفن همراه در بخش “بروزرسانی های سیستمی” قابل دسترس است. برای نرم افزارهای گوشی، در منوی “حریم خصوصی” در بخش تنظیمات گوشی حتما ببینید که برنامه ها چه دسترسی هایی دارند و شما می توانید دسترسی موقعیت یا دسترسی به فایل های حافظه و … را برای برنامه ها غیر فعال کنید (سخن مترجم: البته این کار میتواند باعث عدم اجرای درست نرم افزار شود و در صورت ایجاد مشکل میتوانید دوباره دسترسی را به نرم افزار مورد نظر بدهید). حالا که در مورد این مباحث جزئی صحبت کردیم، بیایید به مسائل اساسی تر بپردازیم.
برنامه های خود را قفل کنید تا امنیتشان برقرار شود
شما یک رمز عبور یا پین برای عدم دسترسی افراد به گوشی خود دارید. اما گاهی اوقات این کافی نیست. زمان هایی وجود دارد که شما میخواهید به خانواده یا دوستان خود عکسی را نشان دهید یا به طور مثال گوشی را در اختیار بچه ها برای بازی کردن بگذارید(سخن مترجم:البته بعد از آن قید تلفن همراه خود را بزنید) و شاید لازم باشد شما برای نرم افزارهایی که میخواهید امن تر باشند، چند رمز عبور اضافه تعیین کنید. بر خلاف سیستم عامل iOS شرکت اپل، گوگل به برنامه ها اجازه میدهد با دریافت دسترسی از کاربر، دسترسی به برنامه های دیگر را کنترل کنند و این یعنی قرار دادن رمز عبور به صورت جداگانه بر روی نرم افزارها امکان پذیر است.
برای قفل کردن نرم افزارهای خود، شما نیاز به یک نرم افزار دیگر دارید. موارد خیلی زیادی در فروشگاه گوگل پلی موجود است. اما، شما باید مواظب باشید به چه نرم افزاری دسترسی میدهید. اگر نرم افزار مملو از تبلیغات است و یا خط مشی حفاظت از حریم خصوصی مشخصی ندارد و یا از یک توسعه دهنده غیر معتبر است، بهتر است از آن دوری کنید. به عنوان یک نرم افزار قفل کننده برنامه ها، Norton App Lock برای شروع خوب است. آن از یک برند امنیتی معتبر میباشد و همچنین به برنامه ها یا گروه های جداگانه، اجازه استفاده از یک رمز عبور یکسان را میدهد.
(سخن مترجم: نرم افزار AppLock هم توصیه میشود)
اعلانات را مخفی کنید
در حال حاضر، مسافرت گزینه ای مطرح برای بسیاری از افراد نیست. اما هیچ چیزی آزاردهنده تر از این که یک نفر در وسایل حمل و نقل عمومی، از بالای شانه ی شما نظاره گر باشد و متن کامل یک اعلان که در بالای تلفن همراه شما نمایش داده میشود را بخواند نیست. مشابه این اتفاق زمانی است که شما در حال نمایش صفحهی گوشی خود به همکاران هستید و یک پیام نامناسب به صورت کامل در صفحه ی نمایش شما نشان داده میشود.
به تنظیمات تلفن همراه خود بروید و در بخش اعلانات، گزینه ی “اعلان های اپلیکیشن مورد نظر” را غیر فعال کنید با این کار هنگامی که صفحه نمایش شما قفل است متن پیام بر روی صفحه نمایان نخواهد شد.
(سخن مترجم: اگر دوستان ناباب دارید این مورد رو حتما جدی بگیرید!)
تلفن همراه خود را جهت وجود نرم افزارهای جاسوسی بررسی کنید
در سال 2020 نگرانی ها درمورد نرم افزار های جاسوسی افزایش یافته است. در تلفن های همراه، نرم افزارهای جاسوسی خود را به عنوان نرم افزارهایی که در پس زمینه اجرا میشوند جا میزنند. آن ها میتوانند هر کاری را که کاربر انجام میدهد ثبت و ردیابی کنند. این تکنولوژی میتواند نامرئی باشد تا زمانی که شما خودتان به طور خاص به دنبال آن ها بگردید و آن ها میتوانند به طور اجباری تلفن همراه شما را کنترل کنند و به نوعی از تلفن همراه شما سو استفاده کنند.
اگر یک نفر یک نرم افزار جاسوسی بر روی تلفن همراه شما نصب کرده است، چندین راه برای شناسایی آن موجود است. ممکن است گوشی شما داغ شود و یا متوجه کم شدن سریع شارژ تلفن همراه خود به طور غیر معمول شوید. شرکت های امنیت سایبری به طور فزاینده ای کد های نرم افزارهای جاسوسی را از طریق نرم افزارهای آنتی ویروس خود تشخیص میدهند – هر دو شرکت کاسپراسکای و آواست می توانند تلفن همراه شما را برای وجود نرم افزارهای مخرب بررسی کنند.
از یک شبکه خصوصی مجازی استفاده کنید
شبکه های خصوصی مجازی برای محافظت از حریم شخصی شما خطری ندارند و میتوانند به آن کمک کنند. این گونه نرم افزارها یک اتصال رمزگذاری شده ایمن از دستگاه شما به یک سرور ریموت ایجاد میکند و ترافیک اینترنت شما را از این طریق منتقل میکند: ارائه دهنده خدمات اینترنت شما دیگر نمیتواند سابقه مرور شما را ذخیره کند و یا از آن مطلع باشد، چیزی که ممکن است تحت قوانین نظارت بریتانیا مورد نیاز باشد. روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و افرادی که به دنبال جلوگیری از سانسور هستند. بیشترین استفاده کنندگان این سرویس میباشند. البته پیشنهاد می شود از سرویس های رایگان غیر مطمئن استفاده نکنید که ممکن است خود آن ها امنیت شما را به خطر بیاندازند.
برنامه های پیش فرض خود را تغییر دهید
در طول مدتی که از تلفن همراه خود استفاده میکردهاید، احتمالاً در مورد برنامه هایی که برای جستجو، دستیارهای صوتی، تلفن و پیامک استفاده میکنید ، فکر نکردهاید. تابستان امسال، گوگل صفحه ای را برای انتخاب نرم افزار در تلفن های جدید اندرویدی – پس از جریمه 3.8 میلیارد پوندی توسط کمیسیون رقابت اروپا – راه اندازی کرد که به افراد امکان انتخاب موتور جستجو در هنگام نصب اولیه را میدهد. بدین وسیله شما میتوانید موتور جستجوی دیگری غیر از گوگل را انتخاب کنید.
در بخش تنظیمات گوشی های اندرویدی، در قسمت «برنامه ها و اعلان ها» به دنبال بخش «برنامه های پیش فرض» باشید و در آن جا میتوانید برنامه هایی را که از آن ها بیشتر از باقی برنامه ها استفاده میکنید را انتخاب کنید. این امکان فقط به موتور جستجو محدود نمیشود: شما می توانید مرورگرها، دستیارهای دیجیتال، لانچر، برنامه تلفن و برنامه پیامک را تغییر دهید. برخی از گزینه های پیشنهادی ما برای حفظ حریم خصوصی شامل، Firefox (به عنوان مرورگر) ، DuckDuckGo (مرورگر و جستجو)، Signal (پیام کوتاه) هستند.
همه چیز را رمزگذاری کنید
درحالی که رمز عبور از گوشی شما در برابر شخصی که میخواهد به اطلاعات یا فایل های شما دسترسی پیدا کند حفاظت میکند. اما در سطح فنی، نسبت به اطلاعات ذخیره شده در تلفن همراه شما کاری انجام نمیدهد. بدین منظور، شما نیاز به رمزگذاری حافظه دستگاه خود دارید. روشن کردن رمزگذاری به این معنا است که هیچ کسی نمیتواند اطلاعات شما را استخراج کند مگر با داشتن رمز عبور آن. گوگل میگوید:”حتی اگر یک شخص غیر مجاز سعی در دسترسی به داده های شما داشته باشد، قادر به خواندن آن ها نخواهد بود.”.
شما میتوانید دستگاه خود را از طریق تنظیمات گوشی رمزگذاری کنید. این امکان را با جستجوی عبارت “امنیت” یا “رمزگذاری” میتوانید در تنظیمات گوشی پیدا کنید. بدین منظور شما باید رمز عبور دستگاه خود را در ابتدا وارد کنید، یا در صورت عدم وجود، یک رمز عبور برای دستگاه خود ایجاد کنید و همچنین مطمئین باشید که دستگاه شما باتری کافی برای انجام این عملیات را دارد. رمزگذاری کامل گوشی ممکن است زمان زیادی نیاز داشته باشد، پس بهتر است این کار را در اوقاتی که به گوشی نیاز ندارید انجام دهید. گوگل از سال 2015 امکان رمزگذاری تلفن های اندرویدی را الزامی کرده است و در حال تلاش است تا استفاده از منابع سیستمی برای این کار را در گوشی های پایین رده کاهش دهد.
منبع: wired