وب و اینترنت

کارزار مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران توسط فعالین IT آغاز شد

فعالین دنیای IT برای جلوگیری از تصویب طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی کارزار تشکیل دادند.

همان طور که ممکن است بدانید، اخیرا طرحی در 34 بند با عنوان صیانت از حقوق کاربران در مجلس مطرح شده که به عقیده برخی می‌تواند پایانی تلخ بر اینترنت بین‌الملل در ایران باشد. این طرح سرویس‌های خارجی را موظف به دریافت مجوز و داشتن نماینده دائم در ایران می‌کند. از آن جایی که به دلیل تحریم‌ها بعضی از سرویس‌های خارجی به طور معمول نیز دسترسی به خدمات خود را در کشور ما مسدود کرده‌اند، هیچ تلاشی برای دریافت مجوز فعالیت در ایران نخواهند کرد. این‌ها همه به این معنی است که سرویس‌هایی مثل گوگل، جی‌میل، اینستاگرام، تلگرام و… اگر مجوز دریافت نکنند به هیچ عنوان حق فعالیت ندارند و مسدود شده یا با اختلال مواجه می‌شوند. پیرو همین موضوع کاربران دنیای دیجیتال کارزاری با هشتگ #صیانت_از_حقوق_کاربران خطاب به رئیس مجلس راه‌اندازی کرده‌اند با امید این که شاید از تصویب این طرح جلوگیری شود.

متن کارزار مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام
مدتی پیش طرحی موسوم به «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» برای بررسی در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که به عقیده اکثر کارشناسان و متخصصان از جمله سازمان نظام صنفی رایانه‌ای بسیاری از حقوق کاربران را زیر پا گذاشته و خدمات بسیاری را در فضای مجازی محدود خواهد کرد. طرحی که اجرای آن با توجه به عدم امکان برقراری ارتباط با مدیران شبکه‌های ارتباطی و اجتماعی خارجی به خاطر تحریم‌ها منجر به فیلترینگ یا ایجاد اختلال جدی در پهنای باند بسیاری از پلتفرم‌های کاربردی بین‌المللی از جمله اینستاگرام و واتساپ خواهد شد. این مشکلات جدید در کنار فیلترینگ قبلی پلتفرم‌های جهانی کاربردی نظیر فیسبوک، توییتر، یوتیوب و تلگرام و سرعت پایین اینترنت بین‌المللی دردهای بیشتری را به بدنه مردم وارد خواهد کرد و در این شرایط سخت اقتصادی، مردم را از مواهب این فناوری‌های نوین محروم خواهد کرد.
تجربیات محدودکننده و سیاست‌های اشتباه قبلی از جمله فیلترینگ ناموفق تلگرام و کلاب‌هاوس، و شکست خوردن پروژه‌های قبلی با هزینه های گزاف نظیر پیام‌رسان‌های ملی، موتور جستجوی ملی، سیستم عامل ملی و…، بارها نشان داده پیش‌بینی‌ها و توصیه‌های متخصصان دلسوز چقدر درست بوده است.
ما امضاکنندگان این کارزار، مخالفت خود را با طرح آسیب‌زننده و غیرکارشناسی «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» اعلام می‌نماییم و از شما خواهشمندیم جهت رعایت حقوق مردم ایران و کمک به معیشت آن‌ها، بیش از این موانع جدیدی برای کسب‌و‌کارهای خرد و کلان ایجاد ننمایید.

با تشکر

ما در رسانه آی تی ورا امیدواریم این کارزار به نتیجه برسد و توسط محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیده شود تا مانع از نابود شدن تعداد زیادی از کسب‌وکارهای دنیای IT و سرگرمی‌های کاربران شود.

به نظر شما این حرکت می‌تواند مانع از تصویب طرح مورد بحث شود؟

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا