چرا گوگل اسنپدراگون 765G را برای Pixel 5 انتخاب کرده است؟
آیا تلفن های هوشمند میان رده می توانند به پرچمداران جدید تبدیل شوند؟ به نظر می رسد گوگل با Pixel 5 جدید چنین تصوری می کند. این گوشی به صورت همزمان برخی از مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری جدید را ارائه می دهد در حالی که چند ایده و باور قدیمی را مانند وجود تراشه قدرتمند برای پرچمداران از بین می برد تا به یک قیمت جذاب برسد
هنوز مدت زمان زیادی نگذشته که گوگل از پرچمدار جدید خود با نام گوگل پیسل 5 رونمایی کرده، یکی از نکات قابل توجه که ذهن بسیاری از افراد را درگیر کرده این است که چرا گوگل بجای استفاده از پردازنده های پرچمدار کوالکام اسنپدراگون 865، پردازنده میانرده اسنپدراگون 765G را برای آن انتخاب کرده است. حال با ماه همراه باشید تا دلایل این امر را بررسی کنیم
بهره مندی از شبکه 5G بدون پرداخت هزینه هنگفت
گوگل نمی توانست جدیدترین و بهترین گوشی به ظاهر پرچمدار خود را بدون ویژگی های شاخص مانند پشتیبانی از شبکه 5G ارائه کند زیرا که در این صورت با نقدهای منفی بسیاری از سوی منتقدین و کارشناسان مواجه میشد. از طرفی استفاده از فناوری مذکور در سال های اخیر به یکی از دلایل گران شدن پرچمدار ها و به طور کلی گوشی های هوشمند تبدیل شده که متاسفانه خبر چندان خوبی برای کاربران نمی باشد.
تکنولوژی 5G همچنین به مولفه های بیشتری احتیاج دارد، به خصوص در محصولات سطح بالا و دارای فناوری mmWave. بخشی از مسئله این است که پردازنده پرچمدار اسنپدراگون 865 از مودم فایوجی یکپارچه برخوردار نیست، بنابراین تولیدکنندگان باید مودم های پیشرفته X55 را هم در کنار این پردازنده خریداری کنند که اتفاقا قیمت ارزانی ندارد. هزینه تجهیز به آنتن های مورد نیاز از دیگر دلایل این قیمت بالا هستند. حال استفاده از پردازنده اسنپدراگون 765جی که دارای مودم فایوجی داخلی می باشد با توجه به اوضاع فعلی (ابتدای مراحل توسعه زیر ساخت شبکه نسل 5) جای ایراد ندارد.
عملکرد پردازشی مناسب درکنار سایر ویژگی های خوب
قطعا اسنپدراگون 765جی بهترین پردازنده موجود در بازار نیست با این وجود به لطف تعدادی از ویژگی های اصلی که از اسنپدراگون سری 800 به ارث گرفته شده برجسته است. این شامل پشتیبانی از صفحه نمایش FHD پلاس با نرخ تازه سازی 90 هرتز، پشتیبانی از شارژ سریع، بازی های HDR ، ضبط فیلم 4K 60fps و شبکه 5G با mmWave است.
در ادامه باید گفت که شرکت گوگل در بحث یادگیری ماشین بسیار پیش رو است، به عنوان مثال از آن برای پردازش تصویر معروف خود و دستیار صوتی گوگل استفاده می کند. کوالکام اسنپدراگون 765 از قابلیت پیشرفته CV-ISP موجود در اسنپدراگون 865 بهره می برد که انجام این فرآیند ها را با سرعت بالا و مصرف انرژی کم میسر می سازد. همچنین با در نظر گرفتن این موضوع که این شرکت دارای سیستم ابری گیمنگ خود با نام گوگل استدیا می باشد لزومی بر وجود یک تراشه بسیار قدرتمند در پیکسل 5 دیده نمی شود.
بالاخره عمر باتری بهتر !
اگر این همه دلیل کافی نیست، شاید گوگل به سادگی می خواست یکی از بزرگترین اشکالات سری پیکسل خود را که شامل عمر کم باتری می شود برطرف کند. Pixel 5 مجهز به حالت جدید Extreme Battery Saver است که نشان میدهد حداقل این بار گوگل به میزان شارژدهی گوشی های خود توجه کرده.
با توجه به حذف ۲ هسته پردازشی قدرتمند پر مصرف و فضای سیلیکونی کمتر اختصاص داده شده به گرافیک باعث می شود اسنپدراگون 765G در اکثر کارها شارژ کمتری نسبت به اسنپدراگون 865 مصرف کند که البته به معنای قدرت کمتر نسبت به آن است. در جمع بندی کلی و با احتساب مصرف کم انرژی اسنپدراگون 765 در کنار قدرت کافی و باتری 4080 میلی آمپر ساعتی می توانیم بگوییم شاهد یک تصمیم عقلانی برای بهبود عمر باتری پیکسل ها هستیم.
همچنین این گوشی احتمالا نسبت به نسل قبلی خود داغی کمتری دارد که علاوه بر افزایش عمر باتری به پایداری بالاتر در بازی ها و کار های سنگین کمک میکند.
جمع بندی نهایی، آیا اسنپدراگون 765جی برای پیکسل 5 تراشه مناسبی است؟
پیکسل ۵ در بین سری های پیکسل یک گوشی عجیب خواهد ماند زیرا که از یک طرف ویژگی های شاخص مانند گواهی ضد آب بودن و شارژ بیسیم را داراست و از طرف دیگر با پردازنده میانرده و قیمت پایین تر روانه بازار شده.
گوگل در واقع سعی کرده با استفاده از اسنپدراگون 765G به جای اسنپدراگون 865 میان مشخصات و قیمت گوشی خود تعادل ایجاد کند که کاربران به یک گوشی مناسب با قیمت و قابلیت های ایده آل دست یابند و درکل اینکه، قیمت به مراتب کمتری نسبت به پرچمداران 5G داشته باشد، در آخر همه چی به نظر شما بر میگردد که آیا از ایده گوگل استقبال می کنید یا خیر
منبع :androidauthority